Results
October 01, 2013

Lecture at Platform GRAS in Groningen by Theo Deutinger - 28 October 2013 / 11:00 am

DE BOOT IN MET DE BESTE LEZINGEN VAN NEDERLAND
Stadssociologen, architectuurhistorici, planeconomen, praktijkdeskundigen en ruimtelijke wetenschappers voor Kennisboo(s)t in Groningen
 
GRONINGEN - Nieuwe wegen verkennen en verder kijken dan je neus lang is, dát is het idee achter de Kennisboo(s)t. in een kleine week komen 16 experts bijeen op een Groningse boot middenin een bouwput. Het zijn stadssociologen, architectuurhistorici, planeconomen, praktijkdeskundigen, ontwerpers en ruimtelijke wetenschappers. En ze geven hun beste college of hun beste lezing ooit. 
 
De kennisboo(s)t is een initiatief van architectuurcentrum Platform GRAS en heeft als doel om unieke verhalen over stadsontwikkeling, natuur en (sub)urbane zaken te delen. Alle experts is gevraagd hun beste lezing of college ooit voor te bereiden. De Kennisboo(s)t duurt van donderdag 24 tot en met woensdag 30 oktober en haakt ook aan op het Internationaal Architectuur Filmfestival Rotterdam, dat in Groningen op zaterdag 26 en zondag 27 oktober plaatsvindt.

 Ook viert de Kennisboo(s)t de op handen zijnde revitalisering van de opleiding Architectuur en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Die is vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw van grote betekenis geweest voor het Nederlandse architectuurklimaat. Kenmerk van de opleiding: een brede blik met aandacht voor de geschiedenis én de opgaven van vandaag en morgen, met de welbewuste keuze om daarbij vooral ook aanverwante disciplines op te zoeken.

De variant op een summer school - maar dan in de herfst - is bedoeld voor beleidsmakers, architecten, vakgenoten, studenten, ruimtelijke wetenschappers en alle andere geïnteresseerden in (en werkenden aan) de ontwikkeling van stad en landschap. Ook cultureel geïnteresseerden zónder architectuur- of stedenbouwkennis zijn overigens van harte welkom. Kaarten voor een losse lezing kosten € 5,00 en er zijn ook voordelige dagkaarten en complete weekpakketten te koop. Voor niet-noorderlingen zijn goedkope overnachtingen mogelijk dankzij een samenwerking met het Simplon Jongerenhotel

 Het volledige programmaboekje is ook als pdf in te zien.

De kennisboo(s)t is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.